Fotelje

DF hoće srpska ministarstva

Vijesti / Flash | 06. 02. 2015. u 11:36 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nakon imenovanja predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH, koje se očekuje u ponedjeljak na izvanrednim sjednicama oba doma Parlamenta FBiH, šefovi vladajućih stranaka u FBiH, SDA, HDZ-a BiH i Demokratske fronte zasjedat će da se dogovore o podjeli ministarskih pozicija u Vladi FBiH'', izjavio je danas za Fenu dopredsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta FBiH i član Demokratske fronte Saša Mitrović.

Prema dosadašnjim dogovorima Demokratskoj fronti bi trebala pripasti četiri ministarska mjesta u Vladi FBiH.

''Stav DF-a jest da nećemo druga ministarska mjesta, osim srpskih, koja nam pripadaju i jedno ostalo. Sigurno je da DF ide na Ministarstvo energije, industrije i rudarstva FBiH, a za ostalo ćemo vidjeti'', rekao je Mitrović.

Dodao je kako se nije ozbiljno razgovaralo o podjeli ministarskih pozicija, o čemu će se "šefovi stranaka SDA, HDZ BiH i DF-a početi dogovarati u ponedjeljak".

Idućeg tjedna, nakon sjednica oba doma Federalnog parlamenta, uslijedit će razgovori političkih partnera o formiranju postizbornog saziva Federalne vlade.

Po riječima Amira Zukića, glavnog tajnika SDA, tada će se više znati kada će doći do formiranja novog saziva Vlade, a i kako će izgledati raspodjela ministarskih pozicija.

Na pitanje Fene nazire li se već sada išta od tih budućih rješenja, odgovorio je: "Ništa ne bismo prejudicirali. Vidjet ćemo".

Sjednice oba parlamentarna doma najavljene su za prvi dan idućeg tjedna. Zukić nije precizirao hoće li tog dana započeti i navedeni razgovor stranaka.

Njegova stranačka kolegica Melika Mahmutbegović, čije je imenovanje za jednu od dvoje budućih potpredsjednika Federacije BiH već izvjesno, jučer je za Fenu izjavila da ona očekuje formiranje Vlade u sljedećih deset do petnaest dana.

Sjednice oba doma Federalnog parlamenta, najavljene za ponedjeljak, trebale bi ishoditi imenovanjem predsjednika i dvoje potpredsjednika Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close