Blokada

DF o bolnicama u Mostaru: Jačali su privatne klinike umjesto javnog zdravstva

Vijesti / Flash | 07. 07. 2016. u 12:03 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Dugogodišnjom lošom vođenom politikom u javnom zdravstvu Federacije BiH građani Mostara i županije dovedeni su u situaciju da nemaju priliku i pravo na medicinske usluge unatoč urednom plaćanju zdrastvenog osiguranja'', navodi mostarski Gradski odbor Demokratske fronte izrazivši ozbiljnu zabrinutost povodom poslijednjih događaja blokade računa Sveučilišne kliničke bolnice i RMC Dr.Safet Mujić.

''Nemogućnost pružanja hitnih operacija za pacijente izaziva veliku zabrinutost i strah kod građana te upućujemo apel svim nadležnim u ovoj oblasti da što prije iznađu riješenja za hitnu sanaciju stanja u javnom zdravstvu i daljnjim djelovanjima dugoročnije stabilizuju prilike u istim. Građani Mostara moraju u sljedećih nekoliko dana što hitnije imati svoju punu medicinsku zaštitu za koju izdvajaju svoja sredstva'', navodi mostarska DF.

Stranka smatra kako dugogodišnjim sustavnim uništavanjem prilika u javnom zdravstvu različite političke i interesne grupe usporedo su jačale privatne klinike i centre za liječenje te i u ovom slučaju izravno pogodujući uskim privatno-klijentilističim interesima pojedinaca u Mostaru i Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

''Dok se običnim građanima Mostara i Županije uskraćuje pravo na medicinku zaštitu, što predstavlja svojevrstan skandal u stoljeću kojem živimo, imamo priliku vidjeti jačanja privatnih klinika. Poručuju nam da je liječenje i medicinska zaštita privilegija ljudi koji materijalno mogu zadovoljiti te usluge , a obične građane se ostavlja u strahu i potpunoj nebrizi nadležnih u ovoj oblasti. Izgleda da su jedine reforme koji vladajući provode nebriga, stvaranje straha i kaosa, te oduzimanje osnovnih ljudskih prava građana'', navodi DF.

Kopirati
Drag cursor here to close