TRNORUŽICA

Direktorica širokobriješkog vrtića optužuje majku dječaka s Downovim sindromom: Emotivno je reagirala, nema razloga za ispriku

Nije sve onako kako je majka ispričala, u njihovim reakcijama nije bilo nikakve loše namjere. Dječak se više puta penjao na pozornicu i sudjelovao je u priredbi. Kada je s recitacijom trebala početi njegova sestra, rekla je Zdenka Zovko.
Vijesti / Flash | 21. 12. 2022. u 20:52 R. I. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zdenka Zovko, direktorica dječjeg vrtića „Trnoružica“ u Širokom Brijegu koju je Dragana Mandić, majka dječaka s Downovim sindromom javno optužila da nije dopustila njenom sinu sudjelovanje na božićnoj priredbi i poručila da odu u drugi vrtić, ako im se taj ne sviđa, večeras je za lokalne medije demantirala te tvrdnje i poručila da nije bilo zle namjere.

"Pogrešno shvaćeno"

“Cijela priča je pogrešno shvaćena i nije sve onako kako je majka ispričala, u njihovim reakcijama nije bilo nikakve loše namjere. Dječak se više puta penjao na pozornicu i sudjelovao je u priredbi. Kada je s recitacijom trebala početi njegova sestra, on se opet popeo, a teta ga je sklonila s pozornice da ne bi pao te ga je držala u naručju, a u tome nije bilo nikakve zle namjere. Također, vidjela sam snimku na kojoj dječak sjedi obučen u garderobi te bih istaknula da on nije izdvojen s priredbe nego ga je majka odvela“, izjavila je Zovko.

"Isuviše emotivno reagirala" 

Ravnateljica širokobriješkog vrtića optužuje majku da je isuviše emotivno reagirala i poručila da će djecu ispisati iz vrtića.

“Rekla sam joj da za to nema potrebe te da djeca slobodno mogu ići u naš vrtić. Ona je nakon toga opet rekla da će ih ispisati, a onda sam ja rekla: 'Roditelji imaju pravo birati za svoju djecu ono što je najbolje i hvala Bogu da imamo deset vrtića u Širokom Brijegu tako da svaki roditelj može upisati svoje dijete gdje smatra da će mu biti bolje', izjavila je  ravnateljica Javne ustanove Dječji vrtić Trnoružica Zdenka Zovko.

Sprema se ispričati, ali...

Ravnateljica ističe i da je spremna ispričati, ali da za takvo što ne postoji razlog, te da je večeras dobila podršku roditelja čija djeca idu u vrtić.

“Na javnoj priredbi bilo oko 50 roditelja te da su svi mogli vidjeti što se događalo. Dječji vrtić Trnoružica dodatno će se oglasiti priopćenjem za javnost u četvrtak“, rekla je ravnateljica.

Podsjetimo, društvenim mrežama se širi snimak koji je objavila majka dječaka s Downovim sindrom koji je maknut s božićne priredbe u širokobriješkom vrtiću. Snimak je objavljen na Instagramu, na profilu majke dječaka, a na njemu se vidi kako teta u vrtiću miče dječaka s pozornice.

Osim toga, majka je navela i kako joj je u vrtiću rečeno, nakon što su dječaka maknuli, da odu u drugi vrtić ako im se taj ne sviđa.

Iako se društvenim mrežama širi snimak na kojem se vidi kako  dječaka s Downovim sindromom miče sa pozornice, ali Bljesak.info neće objaviti taj video zbog poštovanja Člana 18. Kodeksa za tisak i online medije. 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close