Napušteni psi

Divlji psi do smrti izgrizli kobilu u Čapljini

Vijesti / Flash | 18. 06. 2015. u 07:33 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevjerojatnu scenu u Adi ispod gradskog odlagališta, samo kilometar-dva od središta Čapljine, predstavlja mrtav konj, jedan iz ergele Konjičkog kluba ''Vranac''.

''Svašta nam se događalo, krađa ždrebadi, kao i gaženje automobilom, ali ovo smo doživjeli prvi put. Na dan utrke našli smo mrtvu kobilu. Riječ je o divljim psima, nema što drugo biti.

Dogodi se da napadnu konja, ali se on otrgne i pobjegne. Nedavno nam se jedan konj bježeći ozlijedio'', priča Mate Dragičević, predsjednik Konjičkog kluba ''Vranac'' Čapljina, za Večernji list.

Zatim se na novinarski upit da ipak nije riječ o vuku, s obzirom na veličinu životinje, kaže: ''Kakav vuk, to su divlji napušteni psi. Ako se konj ne otrgne i ne pobjegne očito ga muče do smrti.

Ovo nije prvi slučaj da je stradao konj, ne znamo što raditi, kome se obratiti? Što ćemo i kud s konjima? Pripremajući se za utrku, u svoj brzini, jednostavno se zaboravilo na ovu kobilu koju smo nedavno kupili.

Stvarno ne znamo što dalje raditi, želimo se natjecati u ovom plemenitom sportu, ali ovakvi slučaji jednostavno tjeraju na odustajanje. Da smo ranije uočili mrtvu kobilu, otkazali bismo utrku, no ljudi su već došli pa nije bilo izbora.

Kad smo vidjeli što se dogodoilo, na taj prizor ostali smo bez komentara, i mi i gosti. Nije psima do hrane, ima je dovoljno na odlagalištu. Oni su postali divlji, napadaju životinje. Ne znam kome se žaliti? Što radit, ali ovako više ne ide'', kaže Mate.

Prema tragovima na tlu, koje je doslovce uzorano, tako da se za travu koja je svuda okolo i ne zna,dojam je da je borba bređe kobile i napadača trajala bar pola noći, piše Večernji list.

Pretpostavka je da je životinja, boreći se, zapela za željezni lanac kojim je bila vezana i tako pala, a onda su divlji psi ugrizima presudili izmorenoj životinji.

Kopirati
Drag cursor here to close