Tužiteljstvo

Diže se optužnica za planiranje napada za Novu u Sarajevu

Vijesti / Flash | 20. 01. 2016. u 11:58 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon puštanja iz pritvora osmorice osumnjičenih za planiranje terorističkog napada, Državno tužiteljstvo je otkrilo da je istraga pri kraju te da se uskoro može očekivati podizanje optužnice.

Pušteni iz pritvora

Glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić kazao je da se uskoro očekuje kraj istrage protiv Elvira Muratovića, Kemala Murića, Semira Salkovića, Zulfe Alajbegovića, Edina Tabakovića, Darka Pece, Elvira Mašića i Adisa Kešana, koji su uhićeni krajem prošle godine zbog sumnje za sudjelovanje u terorizmu, javlja BIRN-Justice Report.

Ta osmorica osumnjičenih su jučer pušteni iz pritvora u kojem su proveli mjesec dana po prijedlogu Tužiteljstva BiH.

''Mjera kućnog pritvora i mjere zabrane su dovoljne'', rekao je Grubešić.

Ti osumnjičeni, tvrdi Tužiteljstvo, prijetili su da će u Sarajevu za Novu godinu eksplozivnom napravom ubiti oko 100 ljudi i dva policajca.

Nakon uhićenja, tužitelj Dubravko Čampara je kazao da su osumnjičeni dolazili u objekt u sarajevskom naselju Briješće koji su nazivali mesdžidom, i da je tu pronađena zastava Islamske države. Dodao je da u pretresu objekata prilikom uhićenja eksploziv nije pronađen.

Osumnjičeni tvrde da su vjernici, a ne teroristi

Branitelj osumnjičenih su izrazili sumnju da će u ovom predmetu doći do osuda.

''Sve ostaje u sferi nagađanja i teorije. Nema organizacije, sve su floskule'', rekao je Rusmir Karkin, branitelj osumnjičenog Muratovića.

Midhat Kočo, branitelj osumnjičenog Zulfe Alajbegovića, nakon uhičenja je kazao da je njegov klijent samo vjernik.

''Zulfo mi je rekao: "Idem i ići ću. Molim se Bogu. Nikome zlo ne mislim", kazao je Kočo.

U tom predmetu Tužiteljstvo je prvobitno naložilo i uhićenje Admira Ahmetovića, Bilala Dervišića i Nermina Ćuprije, ali oni su pušteni odmah nakon ispitivanja, navodi BIRn-Justice Report.

Kopirati
Drag cursor here to close