Mlada političarka

Djevojka iz BiH na naslovnici novina iz Finske

Vijesti / Flash | 17. 10. 2015. u 09:35 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amina Elezović (17), učenica porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koja sa obitelji već nekoliko godina živi u Finskoj, pojavila se na naslovnicama finskih novina nakon što je izabrana za "Mladu osobu 2014. godine Općine Malax", javlja agencija Anadolija.

Ova mlada djevojka rođena u Tešnju pojavila se na naslovnici finskog lista "Vasabladet" koji je pisao u uspjesima mlade Bosanke koja je i jedna od najmlađih političarki u Finskoj.

Elezović je za AA istakla kako je vrlo sretna što je izabrana za "Mladu osobu 2014. godine Općine Malax".

"Stvarno mi je drago što sam dobila ovu nagradu jer je uvijek lijepo kada neko cijeni tvoj rad i trud. Ovo će mi biti poticaj za daljnji rad. Već sada vodimo razgovore o kandidiranju za lokalne izbore. A krajem listopada ću u Europskom parlamentu mladih predstaviti mjesto u kojem živim s obitelji", rekla je Elezović.

Čelnici Općine Malax, koja se nalazi u regiji Ostrobothnia, u zapadnom dijelu Finske, na ovaj način su izrazili zahvalnost mladoj Bosanki zbog angažmana u političkom i javnom životu općine kao i na promociji općine u Europi i svijetu. Elezović je nagradu službenu preuzela na svečanoj ceremoniji u studenom ove godine u Finskoj.

 

Kopirati
Drag cursor here to close