Nema povlačenja

Dodik ne odustaje: Neću se povući čak ni ako mi zabrane političko djelovanje

Vijesti / Flash | 19. 09. 2016. u 19:27 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da se neće povući čak i ako visoki predstavnik međunarodne zajednice pokrene "bonske ovlasti" i zabrani mu političko djelovanje.

"Bonske ovlasti i kada su ranije masovno primjenjivana, primjenjivana su protuzakonito. Mogu samo da kažem da ne znam što bi on mogao da potegne. Ali, ako hipotetički, dođemo u situaciju da Miloradu Dodiku zabrani politički rad, ja to ne bih prihvatio", rekao je Dodik u intervjuu za Radio Slobodnu Europu.

Predsjednik Srpske je istakao da ovaj referendum o Danu Republike u RS, zakazan za 25. rujan, nije priča o statusu, niti i o odcjepljenju RS.

"Nama je primarno završiti ovaj dio posla. Na našem dnevnom redu nije secesija, već neka druga pitanja. Hoće li to biti pitanje statusa u nekim godinama koje dolaze, hoće li to moja generacija uraditi ili ne, ja to ne znam", kazao je Dodik.

Pretpostavlja, kaže, imajući u vidu kretanja i grubu silu nametanja, te oduzimanja nadležnosti da će sve opet biti vraćeno na priču da je "dara prevršila mjeru", pa bi možda i to moglo da dođe na dnevni red.

Osvrnuvši se na priopćenje Veleposlanstva SAD u BiH da je referendum antidaytonski, Dodik je rekao da se da nitko ne treba kršiti Dayton i zalaže se za to da se treba vratiti "slovu" Daytona.

"Ne vjerujem da je moguće uvjeriti civilizirani svijet da je Američka ambasada u pravu kada kaže da je referendum - izjašnjavanje naroda - kršenje međunarodnog ugovora. Uglavnom, što se tiče Amerikanaca nije, naravno, dobro s njima imati probleme, ali, dođete u poziciju nekada da morate", rekao je Dodik za RSE.

Kopirati
Drag cursor here to close