Odlučni predsjednik

Dodik: NIsmo spremni žrtvovati autonomiju RS-a za europski put

Vijesti / Flash | 14. 06. 2016. u 12:49 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europski put i uvjeti koje bi trebalo ispuniti na tom putu bile su dominantna tema današnjeg sastanka predsjednika Republike Srpske Milorada Dodik sa članovima izaslanstva grupe Naprednog saveza socijalista i demokrata u Europskom parlamentu koju je predvodio predsjednik Grupe Gianni Pittella.

Ponovio je da je RS opredijeljena za europske integracije, ali da u tom procesu želi biti vidljiva, i da bi taj proces trebalo poštovati ustavnu strukturu zemlje.

''To je posebno značajno za mehanizam koordinacije'', istaknuo je Dodik, podsjećajući europske parlamentarce na način na koji je taj mehanizam usvojen, zbog čega ni do danas nije postignut dogovor o tom pitanju, priopćeno je iz Ureda entitetskog predsjednika.

''Mi želimo da i u mehanizam koordinacije ugradimo najbolja europska rješenja, onako kako su to riješile i ostale decentralizirane države EU'', naglasio je Dodik.

''Iako je Europska unija opredeljenje RS, za europski put nismo spremni žrtvovati svoju autonomiju, već naprotiv, europski put vidimo kao put u kojem će RS učvrstiti svoju autonomiju'', istaknuo je Dodik, uz zahvalnost europskim parlamentarcima na zanimanju koje pokazuju za našu europsku budućnost.

Kopirati
Drag cursor here to close