Otvorio dušu i spise

Dodik otkrio dopise SIPA-e: Svi Dodikovi pod istragom

Vijesti / Flash | 24. 02. 2016. u 10:22 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Nisam ja ni naivan ni blesav čovjek koji bi radeći ovaj posao u ovakvoj državi sebi dozvolio da uradim neku nezakonitu radnju ili da budem nesvjesno u nešto ubačen. Uradio sam, donosio sam odluke u najboljem interesu za RS. I u tom pogledu nemam niti jedan problem", rekao je u intervjuu za Anadoliju Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske. 

Kaže kako se ne boji fer procesa, s bilo koje strane.

''Nikakvog straha nemam. Ali, naravno, nije vezano za strah, vezano je za otpor koji se stvara, to je ta politizacija svega toga. Opet mislim da je sjajno vrijeme ovih takozvanih iz RS-a, koji na tome jašu, prošlo i da su oni u silaznim putanjama. To govore i ankete. I vidjet će kako će to biti na sljedećim izborima'', rekao je.

Kaže kako postoje konkretne stvari koje se provode i da je protiv njegove obitelji pokrenuta široka vrsta istrage u mnogim institucijama u RS-u pa čak i regiji. Ustvrdio je kako je napravljen popis, po nalogu Tužiteljstva BiH, u okviru kojeg SIPA traži podatke o Miloradu Dodiku, Snježani Dodik, Igoru Dodiku, Gorici Dodik i Bogoljubu Dodiku.

"Snježana je moja supruga, Igor je moj sin, Gorica je moja kćerka, a Bogoljub moj otac. Znači protiv svih tih ljudi pokušava se vršiti haranga. Naravno da to nije jednostavno", kaže Dodik.
Na pitanje zašto, Dodik je članovima kabineta naložio da donesu dokumente. Pred novinara Anadolije stavlja dopise SIPA-e, koje prvi puta pokazuje javnosti i dok ih lista govori:

"Pogledajte. Svim institucijama kojima se traži. Pa će me vjerojatno optužiti da onemogućavam pravdu. Imena moje djece na tim listama za istragu. Otkuda, kako je to moguće? Kako bi ste se vi osjećali da vašu obitzelj ovako pretresaju?"

"To govori o tome što se pokušava. Zašto? Reći ću vam zašto? Dakle, krenulo se sa velikim obećanjima. Čak datim na nekim međunarodnim mjestima o tome da će ovi takozvani, a vi znate ko su oni, učiniti da se dokaže neka vrsta kriminala. Pa su pričali o Bobar banci, pa su pričali o autoputu, pa su pričali o zgradi Vlade, pa o Radioteleviziji, prevoju Čemerno, Boski, nigdje naravno ništa nisu mogli da nađu. Sada su odlučili vjerojatno da traže nešto. Pošto ništa nisu mogli da nađu, sad, guraj, traži, valjda ćemo nešto iskombinirati, pa će reći ovo ili ono. Zamislite. Ja mislim da je to najopsežnija istraga koja je ikada vođena protiv nečije obitelji u BiH. Nemam ja nikakvu potrebu da tražim solidarnost sa sobom ili nešto drugo. Ali vam govorim da naravno da čovjeku nije drago da vidi da mu je porodica kompletno napadnuta. Znate, imam još troje unučadi. Možda su i njih trebali staviti. Imam dvoje koji se još nisu rodili, a trebaju ove godine da se rode. Možda su i oni na tapetu. Ja to ne znam. Ali, evo predlažem im da obuhvate sve, možda su promašili nešto da urade. To je stvar koja naravno ne daje spokojstvo čovjeku. Ako ima neko djelo OK. Ako nema, što je problem. Što vi to hoćete od mene. Da držite tenziju o Miloradu Dodiku i njegovoj obitelji. To je ona priča koju smo mogli da čujemo ovdje od opozicije, Dodik, ja nikada nisam komentirao ničiju obitelj. I moja obitelj je sve što imam u životu. Naravno zna se, u mom kraju, na koji način i što je urađeno. To ne može pojačati osjećaj prema BiH. Zloupotrebe institucija sigurno će samo umanjiti značaj", rekao je Dodik, između ostalog, Anadoliji

Kopirati
Drag cursor here to close