RS

Dodik ponovno zove opoziciju na sastanak

Vijesti / Flash | 11. 10. 2015. u 17:30 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je ponovo za petak sazvao sastanak parlamentranih stranaka u RS, jer su to od njega tražili predstavnici stranaka koje čine vlast u RS.

Na prvi sastanak nisu se odazvali predsjednici opozicije u RS, SDS-a Mladen Bosić, PDP-a Mladen Ivanić i NDP-a Dragan Čavić, a Dodik kaže je ponovio poziv jer stranke vladajuće većine u tom bh. entitetu "žele dijalog".

''Oni su od mene kao predsjednika zatražili da zakažem novi sastanak i to je bio više njihov zahtjev nego moj. Smatrao sam da trebam uvažiti ljude koji su došli na sastanak jer žele dijalog. Hoće li se neko duriti, hoće li izmišljati razloge i objašnjavati, to je njihov problem'', naveo je Dodik u izjavi novinarima u Krupi na Uni.

Opozicija u RS već se izjasnila da neće ni na novi sastanak kod Dodika, kojeg smatraju odgovornim za podjele u RS i neosnovane optužbe za izdaju RS na nivou BiH.

Dodik je danas iznio i stav da istrage o napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića prije tri mjeseca u Srebrenici "nije bilo i da je neće ni biti".

Tvrdi da bi sve to bilo riješeno da je istragu provodila policija RS.

Entitetski predsjednik je također potvrdio i da se "ništa neće dogoditi ni sa presudom Naseru Oriću", jer zbog protoka vremena nema ni svjedoka, piše Fena.

Ponovio je da zagovara referendum o radu Suda i Tužiteljstva BiH i nasilju koje su vršili visoki predstavnici.

Kopirati
Drag cursor here to close