Očekivanja

Dodik: Potreban mehanizam koordinacije plod konsenzusa svih u BiH

Vijesti / Flash | 23. 03. 2016. u 16:30 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mehanizam koordinacije za Republiku Srpsku je sporan i sa stanovišta sadržaja, ali i činjenice da ga je neovlašteno usvojilo Vijeće ministara BiH, istaknuo je predsjednik RS Milorad Dodik tijekom razgovora s veleposlanikom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim.

Dodik je izrazio očekivanja da će BiH dobiti mehanizam koordinacije koji će biti plod konsenzusa svih u BiH, priopćeno je iz Kabineta predsjednika RS-a.

Na sastanku je bilo riječi i o jučerašnjim terorističkim napadima u Bruxellesu, uz konstataciju da je neophodna suradnja svih sigurnosnih agencija kako bi se uspješno suprostavilo sigurnosnim izazovima s kojima se u posljednje vrijeme suočava cijela Europa.

Taj stav Dodik je ponovio i u odvojenom razgovoru s veleposlanicom Francuske u BiH Claire Bodonyi te podsjetio da je RS osnovala Upravu za borbu protiv terorizma i ekstremizma pri Ministarstvu unutarnjih poslova.

Bodonyi je izrazila zadovoljstvo suradnjom policijskih agencija iz BiH s francuskom policijom, priopćeno je iz Dodikovog kabineta.

Kopirati
Drag cursor here to close