Banja Luka

Dodik propjevao: 'Ne može nam niko ništa jači smo od sudbine'

Vijesti / Flash | 14. 05. 2016. u 11:29 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milorad Dodik, predsjednik RS i lider SNSD-a zahvalio se svima koji su došli na Trg Krajine.

''Hvala svima sto ste došli. Nosimo poruke mira i pokazujemo svima koliko volimo RS. Svima koji nisu danas sa nama poručujemo da ne treba da sumnjaju da cemo RS izgraditi onakvu kakvu mi želimo. Često sam u svjetskim uredima bio usamljen u obrani RS. RS nije prijetnja nikome".

Kazao je da je izdaja predstavnika Saveza za promjene kada odu u Sarajevo i samo klimaju glavom, ne braneći interese RS-a.

"Izdaja je kad odete u Sarajevo i klimate glavom, a umjesto da kažete da ne može. Izdaja je kad ne smiješ da kažeš da ne navijaš za Srbiju i da voliš Srbiju. Sarajevo ne može biti nadređeno RS-u, jer tamo više nema 150.000 Srba koji su protjerani. Mi smo i nedavno u Banja Luci poručili smo da nemamo ništa protiv drugih i drugačijih, ali srpski narod ima dvije države, Srbiju i RS", zaključio je Dodik.

"Zašto netko misli da je normalno da Davutoglu dođe u Banju Luku i da ga pozdrave Bošnjaci, a da mi ne smijemo da kažemo da volimo Srbiju", rekao je Dodik pozivajući svoje pristalice da uzvikuju 'Srbija!'

Energični govor zaključio je pjesmom 'Ne može nam nitko ništa' i pozvao sve okupljene da navijaju za Borac.

Dodik je uoči dolaska na glavni banjalučki trg rekao novinarima da želi da RS-om vladaju stabilnost i mir, a da se problemi rješavaju u institucijama, uz međusobno uvažavanje.

‘’Političke razlike treba da rješavamo u institucijama RS-a’’, kazao je Dodik u izjavi novinarima ispred Palate Republike u Banjoj Luci odakle je pješke krenuo prema Trgu Krajine gdje uskoro treba da počne miting vladajuće koalicije "Srcem za Srpsku-Stop izdaji!"

Na glavnom banjalučkom trgu prisutni su i premijerka Željka Cvijanović, zastupnici SNSD-a u Narodnoj skupštini RS-u i u Parlamentu BiH, te visoki dužnosnici SNSD-a. Pristalice vlasti nose zastave RS i stranačka obilježja, fotografije rusokog predsjednika Vladimira Putina, natpise „Dodik čuva RS“...

Na početku skupa simpatizerima SNSD-a se obratio i Darko Mladić, sin Ratka Mladića, koji je kazao kako je došlo vrijeme da se Republika Srpska brani.

"Republika Srpska je slobodna zemlja zbog svih žrtava koje su pale. Želim da pošaljem poruku mira, ne samo u RS-u već i u regiji. Došao je trenutak da branimo svoju RS. U Ukrajini su ljudi prije dvije godine rušili vlast, i palili, a da li im je bolje. Sada bi se svi rado mijenjali za stanje kakvo im je bilo prije dvije godine. Ako se u RS-u zapali vatra raširit će s i šire", kazao je Mladić.

U isto vrijeme, na kilometar udaljenosti, u Parku "Mladen Stojanović", opozicija u RS-u je organizirala prosvjed 'Oslobodimo Srpsku'.

Kopirati
Drag cursor here to close