odgovorni nek prihvate

Dodik: RS neće prihvatati migrante

Vijesti / Flash | 02. 11. 2015. u 19:19 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

RS neće praviti prihvatne centre za izbjeglice jer za to nema snagu, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS-a.

"Za to ne postoji mogućnost. Ne možemo prihvatiti ni donatorska sredstva da ih prihvatimo. Neka ih prihvate oni koji su odgovorni za to. RS to ne može", rekao je Dodikm, pišu Nezavisne.

On je dodao kako postoji odluka neke institucije na nivou BiH da se kasarna Zalužani odredi za te namjene, te je pojasnio da nijedna kasarna u RS neće biti prihvatilište za izbjeglice.

"Mi nismo kreirali ovu krizu s migrantima i nemamo mogućnost to rješavati. Mislim da se sve to prejudicira. Nijednog migranta na granici, a nama se počinju servirati prihvatni centri", rekao je on.

Podsjetimo, na samom početku izbjegličkog vala očekivao se prolazak izbjeglica kroz BiH, no kako je vrijeme odmicalo izbjeglice su svoju rutu okrenule preko Srbije i Hrvatske. Bh. vlasti su najave izbjegličkog vala primile ozbiljno, te su u jako kratkom roku dogovorile osnivanje komisije za izbjeglice.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis zvizdić nedavno je rekao kako nema bilo kakvih naznaka da će izbjeglice u nekom velikom, zabrinjavajućem broju ući ili krenuti kroz BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close