Međunarodna zajednica

Dodik: Strani intervencionizam štetan je za BiH

Vijesti / Flash | 13. 04. 2016. u 13:34 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Poljoprivreda i šumarstvo su oblasti u kojima postoji velika prilika za uspostavljanje i razvoj gospodarskih odnosa između Brazila i Republike Srpske'', rečeno je tijekom sastanka entitetskog predsjednika Milorada Dodika sa veleposlanikom Federalne Republike Brazil u BiH Manoelom Gomes-Pereirom.

Tijekom razgovora u Banja Luci, Dodik je informirao veleposlanika Brazila da je Republika Srpska opredijeljena za proces europskih integracija, ali da bi taj proces trebao uvažavati stvarnost u BiH, priopćeno je iz Ureda entitetskog predsjednika.

Izrazio je i protivljenje "stranom intervencionizmu u BiH, naglašavajući da se "takva praksa pokazala štetnom upravo za BiH“.

''Republika Srpska se zalaže za poštovanje Daytonskog sporazuma'', naglasio je Dodik, istaknuvši da je "taj sporazum, nažalost, u posljednjih 20-tak godina, intervencionizmom međunarodne zajednice, mijenjan na štetu Republike Srpske“.

Tijekom sastanka bilo je riječi i o ostalim aktualnim političkim pitanjima u Republici Srpskoj i BiH, ali i o organizaciji predstojećih Olimpijskih igara, čiji je domaćin Brazil.

Kopirati
Drag cursor here to close