Aj ne s**i

Dodik suosjeća s novinarima

Vijesti / Flash | 02. 05. 2015. u 13:28 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je novinarima, udruženjima novinara i zaposlenim u sredstvima javnog informiranja 3. svibnja, Međunarodni dan slobode medija.

''Međunarodni dan slobode medija je prilika da još jednom ukažemo na važnost slobode izražavanja, slobodnih i odgovornih medija za svako demokratsko društvo i naglasimo da je novinarstvo danas društveno važan i težak posao. Republika Srpska je stvorila okvir za profesionalni, neovisni i slobodni rad medija, koji će uvijek imati punu podršku institucija Republike Srpske. Želim da mediji u Republici Srpskoj profesionalno i odgovorno obavljaju svoj posao, a njihovo izvještavanje bude u interesu javnosti i istine'', navedeno je u Dodikovoj čestitki.

I Srpska demokratska stranka uputila je danas čestitku povodom Međunarodnog dana slobode medija - svim medijima i novinarima sa željom da se uz poštovanje profesionalnih standarda izbore za što bolji status u društvu.

U ovoj stranci smatraju da bez slobode izražavanja nema ni slobodnih medija, niti slobodnog i demokratskog društva.

''Svjesni činjenice da mediji imaju važnu ulogu i odgovornost u izgradnji demokratskog društva, Srpska demokratska stranka podržava sve slobodne medije i novinare koji profesionalno obavljaju svoje obveze i odolijevaju političkim pritiscima. Pozivamo i one novinare i medije koji ne mogu da se otrgnu raznim vidovima pritiska, da pronađu snagu koja će im pomoći da spoznaju da njihovo izvještavanje treba da bude profesionalno i odgovorno u funkciji istine i interesa javnosti'', stoji u čestitki.

Srpska demokratska stranka navodi da bezrezervno podržava slobodu medija i novinare koji se bore za profesionalne standarde i za što bolji status u društvu i osuđuje svaki vid pritiska i napada na novinarsku profesiju.

Kopirati
Drag cursor here to close