''Hvala i doviđenja''

Dodik: Zajedno moramo odstraniti visokog predstavnika iz BiH

Vijesti / Flash | 20. 04. 2016. u 11:03 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Niti jedna ekonomija se ne može sama razvijati bez interakcije sa okruženjem'', rekao je redsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tijekom konferencije za novinare na Jahorini.

Dodik se na početku svoga obraćanja zahvalio svima koji su došli kako bi uvećali dvodnevni "Jahorina ekonomski forum 2016." koji je okupio 300 stručnjaka suvremene ekonomije, domaćih gospodarstvenika, stranih investitora i predstavnika najvećih gospodarstava u svijetu, uključujući 60 eminentnih panelista.

"Hvala svima, ne samo političarima nego i gospodarstvenicima od Kine do Rusije. Ovo je prilika da se sretnemo i razgovaramo o raznim temama. Potreba ovakvog sastanka je da nađemo dobar rezultat i da ih primijenimo'', rekao je Dodik.

''Niti jedna ekonomija se ne može razviti ako nema interakcije sa okruženjem'', rekao je predsjednik RS-a i dodao da se uspjeh neke politike mjeri po onome što ostavi iza sebe, piše N1.

"Mi smo u RS-u uspjeli sačuvati ekonomsku supstancu u teškim ekonomski uvjetima. Važno je da se sagleda dobro i loše u ekonomiji i zbog toga je također važno da se pored političara ovim pitanjem bave i gospodarstvenici i ekonomisti'', dodao je Dodik.

Jedan od ciljeva foruma je da se identificiraju nedostaci i ukažu na rješenja za probleme, a Dodik je obećao da će se potruditi da te, kako kaže, preporuke adaptira u ekonomiji.

Na pitanje reporterke N hoće li se najavljeni prosvjedi u RS-u odraziti na ekonomsku situaciju u ovom bh. entitetu, Dodik je istaknuo da je u RS situacija stabilna.

"Nema straha. Republika Srpska je stabilna, veoma demokratski kapacitirana i ona može da iznese svake prosvjede. Republika Srpska nema potrebe za prosvjedima, ali ako je to glavno pitanje, ja nisam protiv i da se to dogodi. Uvjeren sam da to neće bitno utjecati na ekonomiju. Oni koji su pokretači te ideje mogli su da vide neke naznake stabilizacije pa sada žure da pokrenu nešto kako bi politički profitirali. Bosna i Hercegovina je zemlja pod protektoratom, zemlja u kojoj postoji visoki predstavnik i kada gospodarstvenik iz nekog okruženja dolazi i hoće da investira, njemu je to veoma važna poruka. Pozivam vas da zajedno odstranimo visokog predstavnika i zajedno mu kažemo 'hvala i doviđenja, ne morate tu biti'", kazao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close