zajedničke akcije

Dogovorena izravna obavještajna suradnja zemalja regije

Vijesti / Flash | 21. 11. 2015. u 10:23 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Generalni tajnik Vijeća za regionalnu suradnju Goran Svilanović ocijenio je poslije terorističkih napada u Parizu i Sarajevu da puna sigurnost građana Srbije ovisi od pune suradnje s vladama u okruženju, razmjene obavještajnih podataka i zajedničkih preventivnih akcija, javlja Tanjug.

Svilanovićevo Regionalno vijeće je u povodu nedavnih terorističkih napada okupio voditelje obavještajnih službi iz 12 država regije od Turske, Grčke, Bugarske, Rumunjske, Moldavije i Albanije do zemalja bivše Jugoslavije, koji su razgovarali o problemu nasilnog ekstremizma koji vodi u terorizam i dogovorili direktnu obavještajnu suradnju.

''Dogovorena je direktna obavještajna suradnja. Također, razgovarali smo o problemima koji su nastali među našim vladama u vezi s migracijama. Složili smo se da su trzavice i neslaganja uspješno prevaziđeni zahvaljujući angažiranju Europske komisije i komesara Johannes Hahn'', rekao je Svilanović.

Prema njegovim riječima, predstavnici regije su vrlo zabrinuti zbog mogućnosti da zahtjev za azil izbjeglicama bude odbijen i da krene masovni povratak, odnosno da zbog eventualnog zatvaranja granica u Europi dođe do dužeg boravka migranta na teritoriji regije.

"Vrlo smo zabrinuti kako bi se to odrazilo na stabilnost regije", zaključio je on.

Kopirati
Drag cursor here to close