Građani se mole za razumijevanje

Dojava o eksplozivu na sarajevskom aerodromu: Pregledom utvrđeno da je dojava lažna

Nakon zaprimljene anonimne dojave o navodnom postavljanju eksplozivnih naprava na sarajevskom aerodromu, pregledom je utvrđeno da se radi o lažnoj dojavi.
Vijesti / Flash | 23. 09. 2024. u 17:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon zaprimljene anonimne dojave o navodnom postavljanju eksplozivnih naprava na prostoru Međunarodnog aerodroma Sarajevo, nadležne službe su odmah poduzele sve potrebne mjere u skladu s važećim sigurnosnim protokolima.

Obavljen je detaljan kontradiverzijski pregled aerodromskih kapaciteta i utvrđeno je da se radi o lažnoj dojavi.

U suradnji s nadležnim sigurnosnim agencijama, osigurana je potpuna sigurnost svih putnika i zaposlenih na aerodromu.

"Letovi se nastavljaju odvijati po planiranom redu letenja, uz moguća manja kašnjenja zbog provođenih sigurnosnih mjera. Molimo građane za razumijevanje i zahvaljujemo na iskazanom strpljenju".

"Međunarodni aerodrom Sarajevo nastavit će pratiti situaciju te ćemo sve daljnje informacije pravovremeno komunicirati", poručeno je sa Sarajevskog aerodroma, prenosi Avaz.

Podsjetimo, u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima Međunarodni aerodrom Sarajevo zaprimio je e-mail o postavljenim eksplozivnim napravama.

E-mail je stigao s adrese bosnjaci@mail.bg, a njegov sadržaj prenosimo u cijelosti.

"Na Sarajevskom aerodromu postavljene su eksplozivne naprave. Mi smo bosanski muslimani. Uz dopuštenje Uzvišenog Allaha vaša smrt će biti duga i bolna. Sjećamo se šta se dešavalo tokom bosanskog rata nismo zaboravili tugu koju ste unijeli u dom svake porodice. Većina je mislila da su izbjegli odgovornost, ali ne danas. Danas ćeš umrijeti. Vođeni smo osvetom svima vama za smrt naše braće More će se proliti krv. Ne možete pobjeći od smrti. Allahu Akbar".

Kopirati
Drag cursor here to close