Izabrani klubovi

Dom naroda: Pala zakletva, sjednica prekinuta

Vijesti / Flash | 29. 01. 2015. u 12:12 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konstituirajuća sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine prekinuta je, zbog dodatnih konsultacija, a bit će nastavljena u sljedećih 15 dana, objavio je Halid Genjac (SDA).

''Procijenili smo da su potrebne dodatne konsultacije da bi se nastavio izbor Kolegija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH'', rekao je Genjac te istaknuo kako su potpisnici sporazuma o formiranju parlamentarne većine na razini BiH tražili rok za dodatne konsultacije od najmanje sedam dana.

''U tih sedam dana očekujemo rješenje tog pitanja i nakon toga ćemo zakazati nastavak sjednice'', poručio je.

Inače, kandidat za predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH ili njegove zamjenike ispred Kluba hrvatskog naroda je Bariša Čolak (HDZBiH).

Informaciju je osobno potvrdio Čolak.

''Moramo uvažiti činjenicu da netko od kolega zatraži odgodu i Klub hrvatskog naroda nije želio na samom početku povlačiti poteze koji ne bi išli u prilog našem zajedničkom radu'', kazao je Čolak. 

Na sjednici Doma naroda PSBiH formirani su klubovi naroda, a trebao je biti izabran i predsjedavajući te njegovi zamjenici.

Nakon što je Predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Stjepan Mikić uručio uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim izaslanicima Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, formirani su klubovi naroda.

Predsjedatelj Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda PSBiH je Halid Genjac (SDA), a zamjenik Sifet Podžić (DF).

Predsjedavajuća Kluba hrvatskog naroda je Ljilja Zovko (HDZBiH), a zamjenica Zdenka Džambas (HDZBiH).

Predsjedatelj Kluba srpskog naroda je Sredoje Nović (SNSD), dok je zamjenik Dragutin Rodić (DNS).

Kopirati
Drag cursor here to close