Zakonske pretpostavke

Dragan Lukač tužio Vladu FBiH

Vijesti / Flash | 12. 03. 2015. u 13:39 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dragan Lukač, aktualni načelnik terenskog ureda Federalne uprave policije u Tuzli, bivši direktor FUP-a i kandidat Neovisnog odbora za novog direktora FUP-a, a kojeg je Vlada FBiH odbila imenovati, tužio je Vladu Federacije Općinskom sudu u Sarajevu.

 

Vlada FBiH prihvatila je Informaciju o tužbi Dragana Lukača podnesenoj kod Općinskog suda u Sarajevu, broj: 65 0 Rs 487414 15 Rs.

Glavno tajništvo Vlade Federacije BiH je zaduženo je da angažira odvjetničku kuću koja će pripremiti Prijedlog odgovora na ovu tužbu, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Iz Općinskog suda u Sarajevu za Oslobođenje je potvrđeno da je Dragan Lukač 16. veljače ove godine podnio tužbu s mjerom osiguranja protiv Vlade FBiH. Tužba je proslijeđena Vladi FBiH na odgovor, za koji još nije istekao rok.

Kako saznaje sarajevski list, Vlada je dobila spomenutu tužbu, te će u roku i odgovoriti. Federalna Vlada je, podsjetimo, odbila konačni prijedlog imenovanja Lukača za novog direktora FUP-a 10. veljače ove godine, zbog "neispunjavanja zakonskih pretpostavki za razmatranje Odluke o končanom prijedlogu Neovisnog odbora".

Iz Vlade je tad obrazloženo kako je Neovisni odbor proveo proceduru za izbor direktora FUP-a po zakonu o unutarnjim poslovima koji je prestao važiti, te je konstatirano da je od 11. listopada prošle godine na snazi novi Zakon o unutarnjim poslovima, a koji drukčije propisuje izbor direktora FUP-a.

Vlada je tada konstatirala da je trebao biti poništen natječaj za izbor i imenovanje direktora FUP-a od 1. listopada, te raspisati novi natječaj po kojem bi bila utvrđen popis od tri kandidata za direktora od kojih bi jedan bio izabran. Neovisni odbor je i prije dva dana raspravljao o Lukaču i ostao pri ranijem stavu da natječaj neće poništavati.

Kopirati
Drag cursor here to close