Rušenje u crnoj gori

Đukanović napustio zemlju; Oporba dala rok

Vijesti / Flash | 18. 10. 2015. u 18:49 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider NOVA Andrija Mandić postavio je večeras ultimatum crnogorskim vlastima, zahtjevajući da do subote bude donijeta odluka o prelaznoj vladi ili će cijela Crna Gora doći u Podgoricu, javljaju vijesti.me.

Mandić je zatražio ostavku premijera Mile Đukanovića.

''Nećemo praviti nikakvo nasilje, nećemo upadati ni u kakve institucije'', poručio je Mandić, koji je ranije, na Trgu republike, kazao da je Đukanović iza 18:30 sati napustio zrakoplovom Crnu Goru.

Vijesti.me javljaju kako se na prosvjedu okupilo više tisuća građana te da se nekoliko incidenata dogodilo kada su na policiju bacane baklje, kamenja i boce.

''Većinu incidenata su izazivali maskirani pojedinci. Policija je prilikom najžešćeg incidenta kod Skupštine bacila suzavac i tada se većina okupljenih razbježala'', navode Vijesti i dodaju kako je večerašnji prosvjed uslijedio nakon što je policija jučer prekinula proteste DF-a koji su trajali 21 dan.

"Diktatora moramo da oborimo, obaranje Vlade je zadatak broj jedan svakog časnog građanina”, kazao je jučer lider NOVA-e najavljujući večerašnje okupljanje.

Kopirati
Drag cursor here to close