Javna poduzeća

Dunović pao pred Ustavnim sudom

Vijesti / Flash | 10. 07. 2015. u 13:59 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ustavni sud Federacije Bosne i Hercegovine odbio je donijeti privremenu mjeru obustave Uredbe o vršenju ovlaštenja u gospodarskim društvima s učešćem državnog kapitala iz nadležnosti Federacije BIH, odlučujući po zahtjevu potpredsjednika Federacije BiH Milana Dunovića (DF).

Naime, Dunović je tražio da Ustavni sud Federacije izda mjeru kojom će se obustaviti primjena Uredbe o vršenju ovlasti u gospodarskim društvima s učešćem državnog kapitala iz nadležnosti Federacije Bosne i Hercegovine i to u dijelu Lista gospodarskih društava u kojima Vlada Federacije vrši ovlasti na osnovu državnog kapitala iz nadležnosti Federacije Bosne i Hercegovine do donošenja meritorne odluke Suda.

''Nakon razmatranja zahtjeva Ustavni sud je donio Rješenje kojim se odbija zahtjev Potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine za izdavanje predložene privremene mjere'', stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik Ustavnog suda FBIH Domin Malbašić.

Uoči apelacije Ustavnom sudu, Dunović je priopćio kako smatra da Uredba nije ispoštovala zakone koji reguliraju nadležnosti federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, te da su neustavno i nezakonito te nadležnosti prenesene na Vladu FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close