Odluka

Duraković: Državni vrh Srbije nepoželjan u Srebrenici 11. srpnja

Vijesti / Flash | 27. 06. 2016. u 07:15 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizacijski odbor za obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici, donio je odluku da je državni vrh Srbije nepoželjan 11. srpnja na komemoraciji u Potočarima.

Takva odluka je donijeta zbog negiranja genocida i nepoštovanja žrtava i njihovih obitelji, izjavio je načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković, prenosi B92.

On je za izdanje beogradskog lista 'Danas' od ponedjeljka kazao da su obitelji srebreničkih žrtava donijele takvu odluku zbog događaja tijekom prošlogodišnje posjete premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima.

"To je bio pokušaj žrtava da pruže ruku i iskreno krenemo naprijed. Međutim, stav je većine obitelji da prisustvo negatora genocida unosi nervozu i dolazi do skandala koji zasjene ono što je nama svetije od bilo čega, a to je dženaza i komemoracija za žrtve genocida", rekao je Duraković.

Tijekom obilježavanja 20. godišnjice zločina u Srebrenici, grupa ljudi okupljenih na komemoraciji u Potočarima kamenovala je izaslanstvo koju je predvodio premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close