Prijetnja

Elma Đušinac zbog nacionalne sigurnosti protjerana iz BiH, a uhićena na Kosovu

Vijesti / Flash | 29. 12. 2015. u 19:50 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Elma Đušinac (1994.), koja je u BiH osumnjičena za povezanost sa terorizmom, privedena je danas na administrativnom prijelazu Brnjak, na putu Novi Pazar - Zubin Potok, rečeno je Srni u Kosovskoj policiji.

Ona je oko 14 sati zaustavljena na prijelazu, odakle je sprovedena u policijsku stanicu u južnoj Kosovskoj Mitrovici, navode u policiji. U Kosovskoj policiji kažu da će Elma Đušinac biti naknadno ispitana pošto je "poslije uhićenja preživjela traume".

Elma Đušinac, porijeklom iz Bošnjačke mahale u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici, uhićena je 25. studenog u Kalesiji u BiH zbog sumnje u povezanost sa terorizmom, te da je predstavljala moguću prijetnju.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhitili su je zajedno sa suprugom Enesom Mešićem koji je nedugo poslije uhićenja pušten na slobodu. On je bio u grupi osoba koje su privedene 3. rujna 2014. u policijskoj akciji kodnog naziva "Damask", a koje se dovode u vezu sa terorizmom.

Elma Đušinac je 22. prosinca deportirana u Srbiju i izrečena joj je mjera protjerivanja sa zabranom ulaska u BiH u periodu od pet godina jer je proglašena prijetnjom po nacionalnu sigurnost.

Ona je potom sedam dana boravila u Novom Pazaru. Danas je sa ocem krenula za Kosovsku Mitrovicu, gdje im je obiteljska kuća, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close