Zadržati hladne glave

Erdogan: Cilj napada u novogodišnjoj noći u Istanbulu je "stvoriti kaos"

Vijesti / Flash | 01. 01. 2017. u 13:15 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cilj atentata izvedenog u novogodišnjoj noći na klub u Istanbulu bio je "stvoriti kaos", rekao je u nedjelju turski predsjednik Tayyip Erdogan.


"Oni pokušavaju stvoriti kaos, demoralizirati naš narod i destabilizirati našu zemlju užasnim napadima kojima su meta civili... Zadržat ćemo hladne glave kao nacija, stati još bliže jedni drugima i nikad se nećemo povući pred takvim prljavim igrama", rekao je Erdogan u pisanom priopćenju.

 Za teroristom koji je izveo napad u Istanbulu te ubio 39 a ranio 69 ljudi u noćnom klubu Reina još uvijek se traga, rekao je turski ministar unutarnjih poslova Suleyman Soylu.

Među dosad 21 identificiranom žrtvom 16 je stranih državljana, a pet Turaka, objavio je Soylu.

Podsjetimo, u terorističkom napadu koji se dogodio u poznatom istanbulskom noćnom klubu Reina u jedan sat i 15 minuta po lokalnom vremenu, ubijeno je najmanje 69 osoba.

Turska policija još uvijek traga za napadačem koji je rafalnom palbom iz automatskog oružja prvo zasuo okupljene pred ulazom u klub i automobile koji su prolazili ulicom u istanbulskoj četvrti Ortakoy, a potom ušao u klub i nastavio pucati na ljude koji su došli proslaviti dolazak Nove godine.

U trenutku napada u klubu je bilo između 500 i 600 ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close