Đokić

Europa mora upozoriti Bošnjake da BiH nije samo njihova zemlja

Vijesti / Flash | 09. 03. 2017. u 08:45 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europa bi morala upozoriti Bošnjake da BiH nije, niti može biti samo njihova zemlja, rekao je predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić dodavši kako Republika Srpska nije zadovoljna odnosima u BiH, koji sprečavaju da građani osjete boljitak.

Đokić je, gostujući na RTRS, istaknuo kako vladajuća koalicija ne radi na tome da Republiku Srpsku odcijepi i pripoji Srbiji.

"Mi želimo biti uvaženi u trenutku kada kažemo da nečim nismo zadovoljni. Nismo zadovoljni ovakvim odnosima u BiH", rekao je Đokić i kao primjer naveo i činjenicu da nema aranžmana s MMF-om, za što je Srpska kažnjena iako je u cijelosti izvršila preuzete obveze iz sporazuma, a FBiH nije u potpunosti, kao ni razina BiH.

Naveo je i to da još nije reguliran klirinški dug s Rusijom zbog sporosti institucija BiH, kao i pasivnog sudjelovanja Vijeća ministara, koje je opstruiralo da se taj sporazum zaključi u korist BiH, prenosi Srna.

Đokić smatra da je europski put bolja alternativa za BiH, nego neeuropski.

"Problem BiH na europskom putu je to što još nije profunkcionirao mehanizam koordinacije. Čini se da je u BiH prisutno veliko licemjerstvo, jer smo se krenuli baviti pitanjem položaja nacionalnih manjina, a nismo riješili odnose konstitutivnih naroda", kaže Đokić.

Kopirati
Drag cursor here to close