PES

Europska ljevica podržava ujedinjenje ljevice u BiH

Vijesti / Flash | 20. 11. 2016. u 10:11 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Partije Europskih Socijalista (PES) i predsjednik Glavnog odbora SDP BiH Saša Magazinović boravio je Bruxellesu gdje je sudjelovao u radu sjednice Predsjedništva PES-a.

Bila je to prilika da rukovodstvo PES-a bude informirano o političkim događanjima u BiH, s posebnim akcentom na proces suradnje lijevo orijentiranih stranaka, te moguće ujedinjenje, odnosno zajednički nastup ljevice na izborima 2018. godine.

SDP u tom procesu ima otvorenu podršku PES-a, ali i sestrinskih stranaka širom Europe, te može računati i na konkretnu pomoć, priopćeno je iz te stranke.

Predsjedništvo PES-a je posebnu pozornost posvetilo analizi aktivnosti na promociji Europskog plana za mlade, sveobuhvatnog projekta kojim socijaldemokrate žele značajno povećanje ulaganja za mlade, a posebno za zapošljavanje, obrazovanje, dječja prava i kulturu.

''Važno je naglasiti da u ovoj velikoj europskoj kampanji, na poziv rukovodstva PES-a, iako dolazi iz države koja nije članica EU, sudjeluje i SDP BiH. Ovom kampanjom u BiH se ilustrira jedna od korisnih strana članstva BiH u EU za mlade ljude, ali se istovremeno skreće pozornost političarima na vlasti da dok se oni svađaju, vrijeme prolazi, a time i prilika da BiH postane država u kojoj mladi ljudi imaju priliku za pristojan život. Vođenjem ove kampanje SDP će barem na kratko vrijeme BiH učiniti dijelom EU'', istaknuto je u priopćenju.

Boravak u Bruxellesu, Magazinović je iskoristio i za nazočnost godišnjoj skupštini Europskog foruma za solidarnost i demokraciju gdje je pozvan da govori o temi europskih integracija u zemljama zapadnog Balkana, ali i da sudjeluje u analizi dosadašnjih aktivnosti ove fondacije na području jugoistočne Europe, te planovima za naredno razdoblje.

Pored toga, Magazinović je održao i niz bilateralnih susreta s predstavnicima lijevo orijentiranih organizacija, fondacija i sestrinskih stranaka. Tom prilikom je potvrđena nesporna podrška SDP-u kao jednom od stupova građanskog društva u BiH, priopćeno je iz SDPBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close