pes podržava ujedinjenje

Europski ljevičari podržavaju ujedinjenje ljevice u BiH

Vijesti / Flash | 08. 11. 2015. u 11:46 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo SDP BiH koju čine predsjednik Glavnog odbora Saša Magazinović i član Predsjedništva Damir Mašić sudjeluju u radu konferencije Partije Europskih Socijalista (PES) čiji je domaćin Demokratska stranka, a koja se pod nazivom "Izazovi socijaldemokracije na Zapadnom Balkanu" održava u Beogradu.

Ovim skupom s veoma respektabilnim sudionicima iz političkog života zemalja naše regije i država EU, predstavnicima nevladinog sektora i akademske zajednice, uz sudjelovanje rukovodstva PES-a i europskih parlamentaraca, realizira se najava europskih socijaldemokrata za pojačanim aktivnostima i interesom za regiju Zapadnog Balkana.

Predsjednik Glavnog odbora SDP Saša Magazinović bio je jedan od govornika na panel-diskusiji na temu: "Progresivni put k regionalnoj suradnji i EU integracijama". Tom prilikom, on je posebno naglasio kako se dobrosusjedski odnosi ne dokazuju samo lijepim riječima kojih ne nedostaje, nego i konkretnim djelima koja često izostaju podsjetivši na nedavni hrvatski pokušaj blokade izvoza mliječnih proizvoda iz BiH. Naglasivši kako države regije na mnogo načina ovise jedne od drugih, pozvao je stranke ljevice iz regije na intenziviranje suradnje sa ciljem prosperiteta regije u cjelini, ali i svake od zemalja pojedinačno.

Na marginama konferencije Mašić i Magazinović su održali niz bilateralnih susreta. Između ostaloga, na sastanku da predsjednikom PES-a Sergei Stanishevom bilo je razgovora o procesu ujedinjenja ljevice u Bosni i Hercegovini. Stanishev je izrazio podršku procesu koji vodi SDP zajedno s drugim strankama, te istaknuo namjeru PES-a da u idućem razdoblju aktivnije bude uključen u ove aktivnosti i pruži podršku.

Kopirati
Drag cursor here to close