Povratak u pritvor

Fahrudinu Radončiću pritvor do dvije godine ili do druge odluke Suda

Vijesti / Flash | 04. 03. 2016. u 16:23 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud Bosne i Hercegovine na današnjem ročištu prihvatio je prijedlog Tužiteljstva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora bivšem ministru sigurnosti BiH i predsjedniku SBB-a Fahrudinu Radončiću.

''Predsjedniku Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudinu Radončiću današnjim rješenjem Suda BiH određen je pritvor koji može trajati najduže dvije godine računajući od dana potvrđivanja optužnice, do 15. veljače 2018. godine, ili do druge odluke Suda'', potvrdili su Feni iz Ureda za odnose s javnošću Suda BiH.

Prijedlog za određivanje pritvora Radončiću uputilo je Tužiteljstvo BiH nakon što je Kazneno vijeće Suda BiH odbilo žalbu i prijedlog Tužiteljstva da Radončić bude vraćen u pritvor zbog kršenja ranije određenih mjera zabrane.

Naime, nedugo nakon izlaska Radončića iz pritvora iz Tužiteljstva BiH najavili su žalbu jer je prema njihovom mišljenju Radončić prekršio mjere zabrane, tako što je davao izjave medijima.

Mjere zabrane koje su određene Radončiću su zabrana napuštanja adrese boravišta, zabrana sastajanja sa svjedocima koji su saslušani, zabrana davanja izjava medijima, kao i sastajanje ili komuniciranje sa drugim osobama koje su optužene u predmetu Bakir Dautbašić i drugi.

Podsjećamo, zamjenik glavnog tužitelja i šef Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH Božo Mihajlović podigao je optužnicu protiv Fahrudina Radončića, Bakira Dautbašića, Bilsene Šahman i Zijada Hadžijahića.

Njih se tereti da su počinili kaznena djela udruživanja radi činjenja kaznenih djela, ometanja rada pravosuđa i davanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Savez za bolju budućnost (SBB) najoštrije osuđuje odluku Suda BiH o ponovnom određivanju pritvora predsjedniku SBB-a Fahrudinu Radončiću zbog kršenja mjera zabrane koje su mu prethodno bile određene.

Kako je priopćeno iz ove stranke, SBB će iskoristiti sve pravne, demokratske instrumente i mehanizme političke borbe da se suprotstavi, kako navodi, pokušajima da BiH bude taoc "privatnih interesa 'šačice 'moćnika' kojima je jedini cilj da potpuno potčine i bošnjački narod i ovu državu".

''Također, SBB poručuje svim građanima BiH da ovo nije samo borba za slobodu nedužnog pritvorenog lidera SBB-a nego i borba za slobodnu, demokratsku, sekularnu i pravedniju BiH iz koje neće desetine tisuća naših mladih ljudi svakodnevno odlaziti'', navode iz ove stranke.

Ističu također da ostaje čvrsto opredjeljeni za izgradnju naprednije i europske BiH, što podrazumijeva i otvaranje novih radnih mjesta, realizaciju strateških infrastrukturnih projekata i sveukupni napredak svakog stanovnika ove zemlje.

Predsjedništvo SBB-a u stalnom je zasjedanju i o daljnjim će aktivnostima blagovremeno obavještavati javnost, priopćeno je iz SBB-a.

Kopirati
Drag cursor here to close