potrebna stabilnost

Ferguson: Nacionalizam je još efikasna politička taktika u BiH

Vijesti / Flash | 07. 11. 2015. u 13:43 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Promjene se neće dogoditi ako se ljudi samo nadaju tome. Moraju ih zahtijevati od svojih političkih vođa i na izborima ih smatrati odgovornima kako za njihove uspjehe, tako i za neuspjehe, izjavio je u intervjuu za novi broj magazina Novo vrijeme veleposlanik Velike Britanije u BiH Edward Ferguson.

Ferguson naglašava kako politička i ekonomska stabilnost idu ruku pod ruku.

''Ulagači žele sigurnost. Ali, u Federaciji BiH smo nekoliko mjeseci imali manjinsku vladu, a u Republici Srpskoj slušamo zapaljivu retoriku skoro svaki dan, svjedoci smo da se preferiraju političke igre kakva je i ovaj nepotrebni i neustavni referendum umjesto stvarnog rada na realizaciji reformi'', rekao je on.

Kad političari i njihove stranke, dodao je, budu voljni konstruktivno raditi zajedno, bit će moguć i stvarni napredak, usprkos svim izazovima i složenosti vašeg političkog sustava.

''Smatram, naprimjer, da Vijeće ministara dobro radi i da je postiglo određene važne uspjehe, kakvo je otvaranje novih mogućnosti trgovine s Europskom unijom. Nažalost, nacionalizam koji vodi k podjelama još je efikasna politička taktika u BiH. Ipak, prazna retorika ne donosi ručak na sto i ne otvara radna mjesta za vašu djecu'', kazao je, između ostalog, Ferguson za Novo vrijeme.

Kopirati
Drag cursor here to close