Plan rasta

Forto o europskom novcu - ''Ključ je kod Borjane Krišto''

Forto je kazao kako je optimista da će dužnosnici četiri županije u kojima je SDA na vlasti, koji su spriječili usvajanje Reformske agende, shvatiti da to nije borba za BiH, već kockanje s njenom budućnošću.
Vijesti / Flash | 23. 08. 2024. u 10:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar prometa i veza Bosne i Hercegovine Edin Forto smatra da županije treba da budu izuzete iz procesa glasanja o Planu reforme.

Forto je rekao da je ključ za takvu odluku kod predsjedateljice Vijeća ministara Borjane Krišto.

On je naveo da nema informaciju o točnom terminu sastanka stranaka koje čine vlast na nivou BiH, koji bi trebalo da bude održan do kraja mjeseca.

''Nas ništa ne sprječava da u sljedećih nekoliko dana pošaljemo taj dokument, da EU kaže svoje. Mi još ne znamo da li bi taj dokument za Bruxelles uopće bio prihvatljiv, a ako bi ga prihvatili u EU ne vidim šta bi tu trebalo biti problematično bilo kome iz BiH. Međutim, četvorica županijskih premijera su odlučila da budu konačni arbitri'', rekao je Forto za Dnevni avaz.

On je dodao da je optimista da će dužnosnici četiri županije u kojima je SDA na vlasti, koji su spriječili usvajanje Reformske agende, shvatiti da to nije borba za BiH, već kockanje s njenom budućnošću.

Plan reformi je uvjet isplati 70 milijuna eura u okviru prve tranše Plana rasta Europske komisije za zapadni Balkan, a BiH je jedina zemlja regije koja ga nije ispunila.

Kopirati
Drag cursor here to close