To nije u interesu Europe

Francuska pozvala na ukidanje sankcija Rusiji

Vijesti / Flash | 05. 01. 2015. u 10:30 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Francuske Francois Hollande izjavio je danas da bi sankcije koje su zapadnoevropske zemlje uvele Rusiji trebalo ukinuti ukoliko dođe do napretka u rješavanju krize u Ukrajini.

''Mislim da sankcije treba sada ukinuti. One moraju biti ukinute ako dođe do napretka. Ukoliko ne bude napretka, sankcije će ostati na snazi'', rekao je Hollande u intervjuu Francuskom radiju, prenio je AFP.

Hollandeova izjava uslijedila je nakon što je jučer njemački vicekancelar i ministar gospodarstva Sigmar Gabrijel upozorio da bi oštrije sankcije mogle destabilizirati situaciju u Rusiji i gurnu zemlju u kaos.

Gabrijel je istaknuo da to nije u interesu Europe, prenio je AFP.

''Cilj nikad nije bio da se Rusija politički i ekonomski gurne u kaos, već da se Moskva vrati za pregovarački sto'', rekao je Gabrijel u intervjuu za list "Bild am zontag".

''Tko god želi to izazvat će mnogo opasniju situaciju za sve nas u Europi '', naveo je on, podsjećajući da je Rusija nuklearna sila.

Prema njegovom mišljenju, oni koji žele još više destabilizirati Rusiju ekonomski i politički vode se potpuno drugačijim interesima.

''Neki u Europi i SAD želi vidjeti starog rivala Rusiju na koljenima, ali "to nije u interesu Njemačke ili Europe'', naglasio je Gabrijel, prenosi Tanjug.

''Mi želimo pomoći da se riješi konflikt u Ukrajini, a nenatjerati Rusiju da padne na koljena'', zaključio je njemački vicekancelar.

 

Kopirati
Drag cursor here to close