tužitelji priopćili

Francuski nastavnik izmislio napad

Vijesti / Flash | 14. 12. 2015. u 18:14 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski nastavnik koji je danas prijavio da ga je napao pripadnik Islamske države priznao je da je izmislio napad, priopćilo je francusko tužiteljstvo.

Tužitelji još ispituju nastavnika kako bi utvrdili zašto je lagao, prenosi AFP.

Podsjetimo, Nastavnik u predškolskoj ustanovi u Aubervilliersu,jutros je hospitalizovan s lakim ubodima u predijelu vrata i stomaka. On je tvrdio da ga je napado čovjek u kombinezonu dok se spremao za sat i da je prilikom napada koristio nož za papir i makaze koji su se nalazili u prostoriji.

Napadač je navodno uzvikivao "Ovo je Daesh, ovo je upozorenje".

S obzirom na mjere opreza i zabrinutost poslije prošlomjesečnih napada u Parizu istragu su odmah preuzeli tužitelji nadležni za borbu protiv terorizma, a francuska ministrica prosvjete Najat Vallaud-Belkacem je došla na mjesto događaja i okarakterizirala napad kao "nedopustiv i krajnje ozbiljan čin".

Od polovine studenog sigurnost u školama u Francuskoj je pojačana.

Islamska država je u studenom pozvala svoje sledbenike da ubijaju nastavnike u francuskom obrazovnom sustavu zbog svjetovnog podučavanja i zbog toga što su "u otvorenom ratu protiv muslimanske obitelji''.

U tom stilu, magazin Islamske države "Dar-al-Islam" na francuskom jeziku u svom izdanju za mjesec studeni je pozvao pripadnike IS da ubijaju francuske predavače opisujući ih kao "neprijatelje Alaha".

Kopirati
Drag cursor here to close