Austrija

Galić na svečanoj promociji kadeta na Terezijanskoj vojnoj akademiji

Galić je prigodnim riječima izrazio zadovoljstvo povodom završetka školovanja još jedne generacije Terezijanske vojne akademije na kojoj je do sada školovanje završilo ukupno devet kadeta.
Vijesti / Flash | 27. 09. 2024. u 18:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik ministra obrane BiH Slaven Galić na svečanoj promociji kadeta na prestižnoj akademiji u Republici Austriji Zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine Slaven Galić prema pozivu ministrice obrane Republike Austrije Klaudie Tanner nazočio je u petak na Terezijanskoj vojnoj akademiji, svečanoj promociji kadeta u Republici Austriji, među kojima se nalazi i jedan kadet iz Bosne i Hercegovine.

Galić je prigodnim riječima izrazio zadovoljstvo povodom završetka školovanja još jedne generacije Terezijanske vojne akademije na kojoj je do sada školovanje završilo ukupno devet kadeta.

"Iznimna mi je čast i zadovoljstvo danas nazočiti ceremoniji završetka školovanja, još jedne Terezijanske vojne akademije, tim više što danas i kadet iz BiH uspješno završava svoje školovanje na ovoj prestižnoj akademiji i postaje potporučnik Oružanih snaga BiH", rekao je Galić.

Naglasio je kako iskreno vjeruje kako će upravo kadeti dati poseban doprinos produbljivanju prijateljskih odnosa BiH i Republike Austrije.

"Vama i vašim obiteljima čestitam na ovom postignuću, a kadetima koji se nalaze na školovanju želim da se ugledaju na svoje starije kolege i da ulože maksimalne napore da postignu tražene standarde kako bi jednog dana i oni doživjeli ovakve radosne i svečane trenutke", istaknuo je Galić.

Na kraju, zamjenik Galić se zahvalio Ministarstvu obrane Austrije i Terezijanskoj vojnoj akademiji što su prepoznali potrebe sustava obrane Bosne i Hercegovine i omogućili kadetima iz Bosne i Hercegovine da se školuju i obrazuju za obavljanje časničke dužnosti uz nadu da će se ova suradnja nastaviti i u budućnosti.

Svečanosti su nazočili ministrica obrane Austrije Klaudia Tanner i zapovjednik Terezijanske vojne akademije general-bojnik Karl Pronhagl te ostale zvanice i gosti.

Kopirati
Drag cursor here to close