Aviokarte od 7 milijuna KM

Gdje lete bh. političari i po kojoj cijeni?

Putovalo se širom svijeta, ali najviše u Bruxelles, Luksemburg i Beč i karte su se nabavljale najčešće pred polazak, zbog čega su dosegle cijene do 2 000 maraka.
Vijesti / Flash | 05. 06. 2024. u 20:42 Bljesak.info
Institucije BiH izdvajaju milione KM za usluge avioprijevoza

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Institucije Bosne i Hercegovine godišnje izdvajaju milijune maraka za usluge avioprijevoza. Samo za posljednje dvije godine, troškovi za aviokarte su iznosili blizu 7 milijuna maraka. Dok su u prošloj godini bili za oko 20 posto veći u odnosu na godinu ranije. Gdje lete bh. političari i po kojoj cijeni, donosi BHRT.

U državi u kojoj je više gladnih nego sitih, gdje je i rast minimalne plaće sporan, a mirovine se povećavaju za svega koju marku, najviše je letača. Na to ukazuje revizorski izvještaj institucija BiH koji se bavio nabavkom aviokarata.

Zanimljivo je da je MVP, kome je najveća zadaća da putuje, na trećem mjestu, dok najviše putuju zaposleni u Ministarstvu obrane BiH.

Putovalo se širom svijeta, ali najviše u Bruxelles, Luksemburg i Beč i karte su se nabavljale najčešće pred polazak, zbog čega su dosegle cijene do 2 000 maraka. Upravo na to su najviše ukazali revizori – da su se aviokarte često nabavljale pred samo putovanje, što ne osigurava ekonomično korištenje javnih sredstava.

Kopirati
Drag cursor here to close