Lista za dijasporu

General protiv mostarskog dekana i trenera svih trenera?

Vijesti / Flash | 10. 08. 2016. u 10:25 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

General Željko Glasnović predvodit će neovisnu listu za 11. izbornu jedinicu na prijevremenim izborima za Hrvatski sabor u susjednoj Hrvatskoj 11. rujna.

Ovo je službeno potvrđeno iz HSP-a BiH, nakon što je u Ljubuškom potpisan Sporazum o ujedinjenju između te stranke i Hrvatskog pravaškog bloka Bosne i Hercegovine (HP blok BiH), a kojeg su potpisali predsjednici Stanko Primorac i Željko Koroman.

Kako je za Dnevni list kazao predsjednik HSP-a BiH Stanko Primorac Ćane, dobivena su i čvrsta jamstva kako će ovu listu podržati većina pravaških opcija u Hrvatskoj te osam ozbiljnih stranaka u BiH, među kojima su, pored pravaških opcija, i HDZ 1990 i HKDU-HRast te Udruge iz Domovinskog rata.

Željko Glasnović
Željko Glasnović (Foto: Bljesak.info)

Primorac je istaknuo da će upravo zbog podrške branitelja ova lista osvojiti više od jednog zastupničkog mandata u Hrvatskom saboru.

“U ovom vremenu imamo priliku napraviti modernu hrvatsku desnicu i da prioritet svake politike u RH mora biti položaj hrvatskog naroda u BiH, izjednačavanje HV-a i HVO-a te sustavnije uključivanje dijaspore u političke, gospodarske i društvene procese. Bitka još traje, moramo biti vukovi”, kazao je, između ostalog, u pozdravnom govoru Glasnović.

Imena koja će predložiti HDZBiH, a koja se još uvijek drže u tajnosti do krajnjeg roka predaje lista u subotu, 13. kolovoza do ponoći.

Kako piše mostarski Dnevni list, eđu najzvučnijim imenima koja se spominju kao nositelji liste je ime Milijana Brkića,zamjenika predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, kao i profesora mostarskog Sveučilišta Zorana Tomića, prošlogodišnjeg nositelja liste Bože Ljubića, dok je među mogućim imenima na listi i ime Željka Raguža ravnatelja Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH ali i Davora Čordaša, ministra za izbjeglice i raseljene Republike Srpske.


Zoran Tomić (Foto: Bljesak.info)

Listu za 11. izbornu jedinicu i ovih izbora imat će i zagrebački gradonačelnik hercegovačkih korijena, sa svojom strankom Milan Bandić 365 – Stranka Rada i Solidarnosti. Za sada, jedino što se zna je da bi nositelj njegove liste za tzv. dijasporu mogao biti proslavljeni nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević. Izbori će biti test Ćirine popularnosti među Hrvatima u BiH.


Miroslav Ćiro Blažević (Foto: Bljesak.info)

SDP, tradicionalno, ne ide s listom za 11. izbornu jedinicu.

Kopirati
Drag cursor here to close