Željezno Polje

Godinu dana poslije: Sve je isto, samo vode nema

Vijesti / Flash | 15. 05. 2015. u 13:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su se uslijed klizišta tone zemlje pomiješane sa stijenama sručile na Željezno Polje brojne kuće su zatrpane a komunikacija sa selom je presječena. Danas - put je saniran i u selo se može s automobilom, ali su brojne kuće i dalje pod zemljom!

Kako piše Slobodna Bosna, na 82 kuće zabilježena je totalna šteta - danas su potpuno neuvjetne za život ili se mještani u njih ne smiju vratiti jer je pitanje dana kad će se srušiti, a Osnovna škola 'Abdulvehab Ilhamija' danas ima 80 učenika manje - s roditeljima su raseljeni u Begovom Hanu, Žepču i drugim obližnjim mjestima.

Put je saniran, ali ne i obnovljen i na dijelovima je vrlo nesiguran jer s jedne strane postoji mogućnost da će se zemlja s pokrenutih klizišta sručiti na put, dok s druge strane postoji opasnost od odrona dijelova puta pa je odlazak u Željezno Polje i dalje avantura. Mještani koji se bave uzgojem malina i pčelarstvom nemaju namjeru napuštati selo, ali se boje da će ostati bez putne komunikacije što bi im onemogućilo plasiranje proizvoda od kojih žive.

Kopirati
Drag cursor here to close