Obilježja islamista

Gornja Maoča: Opet se vijore zastave ISIL-a

Vijesti / Flash | 12. 03. 2015. u 11:45 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ponovno su postavljenje zastave Islamske države u vehabijskoj zajednici Gornjoj Maoči kod Srebrenika.

Na fotografiji koja je objavljena na društvenim mrežama i koja je uslikana u utorak, na jednoj kući u Gornjoj Maoči se vide tri zastave Islamske države. U dvorištu kuće na kojoj su istaknute zastave vidi se vehabija Edis Bosnić, piše Glas Srpske.

Riječ je o istoj kući na kojoj su zastave i obilježja Islamske države bila istaknuta i prošlog mjeseca.

Podsjetimo, početkom veljače u Gornjoj Maoči su postavljenje zastave i druga obilježja ove terorističke organizacije, a policija još uvijek traga za barjacima i osobama koje su ih na istom mjestu postavile ranije.

Bosnić je prošlog mjeseca, kada je otkriveno da je Gornja Maoča "ukrašena" zastavama Islamske države, izjavio da on i ostali pripadnici vehabijske zajednice u tom naselju nemaju ništa s tim, te da su zastave postavila dvojica njima nepoznatih ljudi.

"U selo su došla dvojica sa strane koji su na napuštenu kuću okačili zastave. Zajednica kojoj pripadam nema ništa s tim", rekao je tada Bosnić.

Glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić kaže da ne može davati nikakav komentar o ponovnom isticanju zastava zloglasne terorističke organizacije u Gornjoj Maoči.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, zajedno sa snagama Federalne uprave policije i MUP-a Tuzlanskog kantona i u koordinaciji sa Tužiteljstvom BiH, upali su u Gornju Maoču kada su prošli put istaknuta obilježja Islamske države, ali ništa nisu pronašli.

Inače, Edin Bosnić u Gornjoj Maoči živi već sedam godina. Kako je početkom prošlog mjeseca izvijestila N1 televizija Bosnić je bio jedan od prvih koji su došli tu živjeti.

Kako je ranije rekao nizozemskom novinaru Bosnić se nije osjećao sigurno u mjestima gdje ima mnogo alkohola i droge. Prema njegovim riječima, planinsko selo je mnogo bolje okruženje za djecu. Tada je na pitanje o zastavama ISIL-a kazao kako on 'to ne podržava, ali drugi podržavaju', te da tu ništa ne može promijeniti.

Kopirati
Drag cursor here to close