Smanjen intenzitet

Građani Zenice ponovno imaju problema sa grijanjem

Vijesti / Flash | 17. 01. 2017. u 09:19 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građani Zenice ponovno imaju problema sa grijanjem, zbog uočenog novog curenja na kotlu br. 2 koji služi za zagrijavanje grada. Grijanje nije obustavljeno, ali je smanjenog intenziteta, potvrđeno je za Agenciju Anadolija iz JP "Grijanje" Zenica.

Nakon što su prošli tjedan građani Zenice zbog kvara na kotlovima u potpunosti bili bez grijanja nekoliko dana na niskim temperaturama, kvar na kotlu broj 2 je otklonjen i u nedjelju je ponovo počela isporuka toplotne energije građanima Zenice.

Ipak, u utorak ujutro građani imaju nešto manje tople radijatore usljed novog problema koji je uočen na kotlu br. 2.

"Obavještavamo vas da je na kotlu br 2. ponovo uočeno curenje. Kotao nastavlja sa radom a mi pažljivo pratimo sve radne parameter postrojenja", navodi se u priopćenju iz kompanije ArcelorMittal Zenica, koja upravlja sa dva kotla koja griju radijatore u stanovima Zeničana.

Elvir Bošnjak, tehnički direktor JP "Grijanje" Zenica za Agenciju Anadolija izjavio je kako su dobili informaciju iz kompanije ArcelorMittal da imaju određenih problema, ali da nisu upoznati sa problemom.

"Dobili smo informaciju da postoje problemi u kompaniji ArcelorMittal koja isporučuje toplotnu energiju, ali ne znamo o čemu se radi. Isporuka toplotne energije se i dalje vrši, ali je smanjenog intenziteta, dok se problem ne otkloni", rekao je Bošnjak.

Dodao je kako je tijekom jučerašnjeg dana isporučeno više toplotne energije nego je bilo potrebno kako bi se što prije zagrijali stanovi građana, što je bio jedan od uvjeta JP "Grijanje".

Kopirati
Drag cursor here to close