Izbjegnuta tragedija

Graz prometno izoliran: Urušio se novi most

Vijesti / Flash | 22. 02. 2015. u 10:21 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U mjestu Frohnleiten, sjeverno od Graza, urušio se jedan novoizgrađeni most, što je dovelo do prekida željezničkog i cestovnog prometa na putu S35 Brucker Schnellstraße. Za sada su razlozi rušenja nepoznati, prenose agencije.

Most se urušio sinoć na dužini od oko 100 metara i njegovi dijelovi pali su na prugu, kojom svakodnevno prometuje oko 100 vlakova. Na šine se urušilo oko 800 tona betona i drugog materijala nosača mosta, koji se nalazi na oko 300 metara od željezničke stanice Frohnleiten.

Iz sigurnosnih razloga sedam kuća u blizini mosta je evakuirano. U neposrednoj blizini nalazi se i most S35 preko kojeg se odvija cestovni promet, a jedan kran, koji je bio postavljen između dva mosta, nagnuo se u smjeru mosta S35, tako da je ta cesta zatvoren za promet.

"Još ne znamo pravi razlog urušavanja. Vjerojatno je jedna skela popustila", rekao je direktor poduzeća za održavanje putne infrastrukture u Austriji ASFINAG Rainer Kienreich. Privremeno je obustavljen međunarodni i željeznički promet između Graza i Beča, kao i Graza i Salzburga.

Kopirati
Drag cursor here to close