Uhvaćen na Kupresu

Gruđanin krijumčario duhan

Vijesti / Flash | 11. 03. 2016. u 13:07 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija u Šipovu jutros je mjestu Novo Selo, u općini Kupres, prilikom kontrole vozila "golf'', pronašla sedam vreća duhana u rinfuzi, težine oko 150 kilograma.

Duhan je bio skriven u vozilu, a vozač nije imao pripadajuću dokumentaciju za tu robu, priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske (MUPRS).

M.A.(1960.) iz Gruda, koji je upravljalo vozilom, lišeno je slobode zbog sumnje da je izvršilo kazneno djelo "nedozvoljena trgovina''.

O tim okolnostima upoznat je dežurni tužitelj Okružnog tužiteljstva Banja Luka, koji je naložio da se nakon kriminalističke obrade uhićeni pusti na slobodu, te da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv njega za spomenuto kazneno djelo.

Iz MUPRS-a navode da je duhan zaplijenjen u okviru međunarodne operativne akcije kodnog naziva ''Eclipse'', koju Uprava kriminalističke policije MUPRS-a, realizira sa SELEC-om (Regionalnom radnom grupom za borbu protiv carinskih prevara i krijumčarenja),

Cilj akcije koja je u tijeku jeste praćenje i suzbijanje ilegalnih transporta cigareta, sirovog duhana, duhana za pušenje i ilegalne proizvodnje i obrade duhana, navodi se u priopćenju MUPRS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close