Ozežavanje situacije

HDZ 1990 Stolac osuđuje pokušaje izazivanja međunacionalnih sukoba

Vijesti / Flash | 12. 04. 2015. u 14:35 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HDZ 1990 Stolac osuđuje sve pokušaje izazivanja međunacionalnih sukoba i devastiranja vjerskih objekata, čime se dodatno narušava ionako nestabilna politička, ekonomska i socijalna situacija u općini Stolac te poziva nadležne institucije da poduzmu radnje na otkrivanju počinitelja ovih nedjela.

''Također, smatramo kako su međusobna medijska optuživanja načelnika Općine Stolac i Stolačkog SDP-a, samo naznake početka predizborne kampanje za lokalne izbore i prikupljanje političkih poena a sve na štetu građana općine Stolac. Nažalost, ovo je nastavak prakse dosadašnjeg vođenja politike u Stocu, kojom se vodeće političke strukture u općini Stolac, u nedostatku ekonomskih ideja i programa, oslanjaju na međunacionalnu nestabilnost, čime pokušavaju dobiti dovoljan broj glasova za zadovoljavanje isključivo uskostranačkih potreba'', stoji u priopćenju HDZ-a 1990.

Loša ekonomska i socijalna situacija te konstantno iseljavanje stanovnika općine Stolac trebali bi biti povod za zajedničko iznalaženje rješenja i prihvaćanje konstruktivnih prijedloga svih političkih subjekata, navode iz HDZ-a 1990, a nikako podloga za političko "uhljebljenje“ pojedinaca ili stranačkih interesnih skupina.

''Mandati aktualne vlasti općine Stolac su uglavnom obilježeni javnim priopćenjima vezanim za međunacionalne sukobe, koji stavljaju u drugi plan veće gospodarske projekte kojima bi se smanjio broj nezaposlenih i zaustavilo iseljavanje iz ove općine. Pojedinačni i kratkoročni projekti su praksa kojom aktualna vlast zadovoljava isključivo stranačke potrebe, ali kojom se ne rješava pitanje gospodarskog napretka općine Stolac.

Stoga, pozivamo sve odgovorne subjekte da pokrenu sačinjavanje prijedloga za dugoročni gospodarski oporavak općine Stolac, i to kroz investicije u isključivo proizvodnim strukturama, čime bi se stvorili uvjeti za zapošljavanje većeg broja ljudi, zaustavilo iseljavanje i vratila vjera ljudi za životom u Stocu'', nevedeno je u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close