MUP HNŽ

Herceg na blagdanskom prijemu: Prosvjedna šetnja 'nemoralna, neetična i nepotrebna'

Vijesti / Flash | 22. 12. 2016. u 11:54 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg uputio je u četvrtak čestitku u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana.

''Svim dragim ljudima, njihovim obiteljima, i svima onima koji slave blagdan Božića upućujem iskrene čestitke. Neka radost Božića svima donese radost obiteljskog zajedništva, ljubavi i razumijevanja'', kazao je Herceg, zaželjevši, također, sretnu, uspješnu i blagoslovljenu novu 2017. godinu.

Na druženju s novinarima u zgradi Vlade HNŽ-a, Herceg je prokomentirao i financijsko stanje u HNŽ-u, kazavši kako situacija ide na bolje.

Tako bi na današnjoj sjednici Skupština HNŽ-a trebala usvojiti rebalans Proračuna HNŽ-a za 2016. godinu, koji će u končanici iznositi 201 milijuna, dok će Vlada HNŽ-a, također danas, razmatrati Nacrt proračuna za 2017. godinu.

Herceg je istaknuo kako će po prvi puta to biti razvojni proračun, jer su u njemu predviđeni poticaji za poljoprivredu, poduzetništvo i turizam. Osvrnuo se i na jučerašnju prosvjednu šetnju Sindikata policije u HNŽ-u, ocijenivši ju "nemoralnom, neetičnom i nepotrebnom".

''Naša policija ima najveća primanja u Federaciji BiH i nemaju niti jednog pravog razloga i povoda da štrajkaju. Neka se bore s kriminalom, krađom vozila, eksplozivom i drugim stvarima, odnosno neka rade svoj posao, a ne da šetaju po gradu i navodno prosvjeduju i to predvođeni čovjekom koji je prije dvije godine već trebao biti u mirovini'', kazao je predsjednik Vlade HNŽ-a.

Zahvalio je medijima na dobroj suradnji i razumijevanju, izrazivši želju za takvom suradnjom i u budućnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close