Tragači

HGSS traži nove članove SAR tima

Vijesti / Flash | 27. 01. 2016. u 13:41 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HGSS Mostar i cijeli GSSuBiH bilježe statistiku sve većeg broja traženja nestalih osoba u prostotnom udjelu svojih intervencija. Stoga, Hercegovačka služba spašavanja traži nove članove SAR (Search and rescue) tima.

Obuka za tragače je prilično jednostavna i traje jedan vikend, uz praktične vježbe traganja.

Iz GSS-a kažu kako su potrage za izgubljenim i nestalim osobama postale dominanta u gorskom spašavanju i time zaslužuju sve veću pozornost.

''Na obuci za tragače-SAR timove budući spašavatelji su u prilici da upoznaju i osnove organizacije potražne akcije, organizaciju baze potrage, o tragovima i dokazima, o korištenju klasičnih i digitalnih pomagala u orijentaciji i topografiji, o metodama brifiranja , debrifinga i analize urađenih potraga, o resursima koji se koriste u potragama, o taktikama traženja sa ljudskim resursima'', priopćio je HGSS.

Za sve informacije obratite se pozivom na službeni tel. HGSS Mostar: 063 00 11 22 ili mail-om na info@hgss.ba.

Pristupnicu kojom izražavate spremnost pristupanja SAR timovima HGSS Mostar možete potvrditi popunjavanjem on-line obrasca na linku ili dolaskom u stanicu utorkom uvečer u 20 sati gdje možete dobiti obrazac za ispunu i dodatne informacije koje vas zanimaju, vezano za rad HGSS-a.

elite li uiniti vie? eljeli bi dati doprinos drutvu, a istovremeno uiniti neto i za sebe? Uvijek vas je privla...

Posted by HGSS - Hercegovačka Gorska Služba Spašavanja on 27. siječnja 2016
Kopirati
Drag cursor here to close