Roger Waters

Hillary Clinton je radikalna, mogla bi pribjeći korištenju nuklearnog oružja

Vijesti / Flash | 27. 10. 2015. u 07:13 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legenda rock glazbe Roger Waters izrazio je zabrinutost da je Hillary Clinton previše tvrdokorna, tvrdeći da bi ona mogla pribjeći korištenju nuklearnog oružja ako bude izabrana za predsjednicu Sjedinjenih Država.

Waters, bivši član grupe "Pink Floyd" najpoznatiji po klasičnom albumu "The Wall", izjavio je da podržava nezadovoljnog liberala Berniea Sandersa kao protukandidata Hillary Clinton za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke.

''Užasno sam zabrinut da bi ona mogla postati prva predsjednica države koja je bacila atomsku bombu na nekoga. Ima nešto zastrašujuće radikalno u njoj'', izjavio je Waters za magazin "Rolling Stone" u intervjuu objavljenom u ponedjeljak.

On je, međutim, kazao da je Clinton "kudikamo" bolji izbor od svojih republikanskih suparnika. Waters, koji je nedavno objavio novu filmsku verziju "The Wall" živi u New Yorku, ali je britanski državljanin koji nema pravo glasa u Sjedinjenim Državama.

Clinton je često opisivana kao spremnija za podršku vojnim opcijama od predsjednika Baracka Obame, posebno u sirijskom građanskom ratu.

Bivša državna tajnica uživa podršku brojnih estradnih zvijezda, dok je pop kraljica Katy Perry nastupala za nju u subotu, iako Sanders ima podršku folk veterana i nezavisnih rokera.

Waters je poznat po oštrim osudama odnosa izraelske vlade prema Palestincima, što je često dovelo do kritika branitelja židovske države prema slavnom rokeru.

Kopirati
Drag cursor here to close