Rad u istom terminu

Hoće li političari sami sebi smanjiti naknade?

Vijesti / Flash | 30. 06. 2015. u 06:14 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH trebalo bi da danas na sjednici razmatra Prijedlog zakona o dopunama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH u prvom čitanju, čiji je predlagač zastupnik Damir Arnaut (SBB BiH).

Arnaut je predložio izmjene zakona u smislu da zaposleni u institucijama BiH ubuduće više "nemaju pravo na naknadu za rad u upravnim odborima, nadzornim i drugim radnim tijelima koji obavljaju tijekom radnog vremena".

On smatra da je neshvatljivo i neprihvatljivo da i izabrani i imenovani dužnosnici na nivou BiH dobivaju i plaću i naknadu za rad u istom terminu.

Prema njegovim riječima, donošenjem ovog zakona bile bi ostvarene brojne uštede i afirmirani principi pravičnosti, transparentnosti, fiskalne održivosti i društvene odgovornosti, kao i solidarnosti sa brojnim nezaposlenim građanima u BiH.

Iz proračuna institucija BiH u ove namjene do sada se na godišnjoj razini trošilo oko tri milijuna KM, ne računajući i naknade za članstvo u takozvanim ad-hoc komisijama i u agencijama i poduzećima koja imaju vlastite proračune.

Početak sjednice zakazan je za 10.00 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close