Sastanak

Hoće li preživjeti povijesna koalicija?

Vijesti / Flash | 22. 02. 2016. u 10:53 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi rukovodstava Stranke demokratske akcije i Saveza za bolju budućnost sastat će se danas u Sarajevu, potvrđeno je Feni iz ovih stranaka.

Nešto ranije je televizija N1 javila da će se "na sastanku se razgovarati o izazovima koji se nalaze pred koalicijom nakon što je lider SBB-a Fahrudin Radončić pušten iz pritvora".

Naime, koalicija se poljuljala nakon što je Fahrudin Radončić na ročištu izjavio kako je dogovorio s vrhom SDA da on bude bošnjački kandidat za člana Predsjedništva BiH.

Nakon toga je jedna frakcija u SDA zatražila odgovore od vrha stranke kako je moguće da se nekome prepušta tako važna pozicija da bi napokon progovorio i Bakir Izetbegović rekavši kako ne zna što je bilo Radončiću da takvo nešto kaže jer dogovora nema.

Potom je iz SBB-a priopćeno kako je cilj koalicije sa SDA bila stabilnost te da je nakon aplikacije Europskoj uniji ta stranka spremna prepustiti sve svoje pozicije SDA što se može protumačiti kao prvi korak u pucanju koalicije. Unatoč tome, obje stranke navode kako im je stalo da koalicija opstane.

Kopirati
Drag cursor here to close