Tranzit izbjeglica

Hrvatska: Broj izbjeglica koji je ušao u zemlju prešao 300 tisuća

Vijesti / Flash | 02. 11. 2015. u 14:00 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od početka izbjegličke i migrantske krize, 16 rujna, u Hrvatsku je ušlo 307 tisuća izbjeglica i migranata iz bliskoistočnih zemalja, a samo tijekom jučerašnjeg dana njih 8.400, potvrdio je u ponedjeljak novinarima glasnogovornik vukovarsko srijemske policije Domagoj Džimugović.

Od ponoći do jutros u 9 sati preko Bapske je u Hrvatsku ušlo više od 3.400 migranata i izbjeglica.
Džimugović je također potvrdio da će do potpunog poštivanja sporazuma i protokola koje su u svezi transfera i prihvata migranta potpisale Hrvatska i Srbija, doći u srijedu. Tada bi iz Šida trebao krenuti prvi izravni vlak do zimskog prihvatnog centra u Slavonskom Brodu.

Po njegovim riječima to znači da će se još u ponedjeljak i utorak izbjeglice primati preko Bapske te smještati u prihvatni centar u Opatovcu odakle se vlakovima i autobusima upućuju prema slovenskoj granici.

Jutros je iz Opatovca put Slovenije otišlo 30-ak autobusa, a priljev izbjeglica i migranata pojačano se očekuje i dalje.

Ministar unutarnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić jučer je izjavio da je u zimskom tranzitnom centru u Slavonskom Brodu, privremenom utočištu, sve spremno za prijam prvih izbjeglica.

Privremeni tranzitni izbjeglički centar u Slavonskom Brodu imat će prijamni kapacitet za 5.000 ljudi. Predviđeno je da funkcionira u dva zasebna dijela, u jedan bi migranti i izbjeglice stizali, a iz drugog bi odlazili.

Kopirati
Drag cursor here to close