Zbog krijumčarenja stranaca

Hrvatska: U pritvoru završilo šest krijumčara, četvorica iz BiH

Prvi je u nedjelju priveden državljanin Bosne i Hercegovine (45). S ilegalnim migrantima u automobilu zagrebačkih registarskih oznaka policajci su ga zaustavili na autocesti A3 kod Slavonskog Broda.
Vijesti / Flash | 11. 06. 2024. u 17:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četiri državljanina Bosne i Hercegovine (45, 42, 28, 35), jedan državljanin, Srbije (38) i jedan Rumunjske (32) završili su u pritvoru zbog krijumčarenja stranaca, droge i oružja, izvijestila je utorak Policijska uprava brodsko-posavska, prenosi Fena.

Prvi je u nedjelju priveden državljanin Bosne i Hercegovine (45). S ilegalnim migrantima u automobilu zagrebačkih registarskih oznaka policajci su ga zaustavili na autocesti A3 kod Slavonskog Broda.

Pokušali prošvercati migrante

Nakon toga privedena su dva državljanina Bosne i Hercegovine (42, 28). Oni su skupinu ilegalnih migranata u teretnom vozilu pokušali prošvercati iz BiH u Hrvatsku preko graničnog prelaza u Staroj Gradiški.

Istog dana u poslijepodnevnim satima policija je privela i državljanina Srbije (38), koji je sa skupinom ilegalnih migranata zatečen u automobilu srbijanskih registarskih oznaka na autocesti A3.

U ponedjeljak na graničnom prijelazu Stara Gradiška, oko jedan sat, na ulazu u Republiku Hrvatsku otkriven je 35-godišnji krijumčar, državljanin Bosne i Hercegovine. On je ilegalne migrante pokuša prošvercati u prikolici kamiona bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka.

"Ilegalni migranti otkriveni su s pomoću uređaja za detekciju otkucaja srca, između robe koja se prevozila, otkriveno je više osoba (stranih državljana) koje su izbjegavale graničnu kontrolu", rekla je Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavske.

Spriječen i peti slučaj krijumčarenja

U nedjelju oko 12,000 sati na autocesti A3 kod Okučana policajci su spriječili i peti slučaj krijumčarenja. U kombi vozilu njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka, kojim je upravljao rumunjski državljanin (32) pronađeno je više ilegalnih migranata. Istragom nad krijumčarima policija je kod dvojice (35 i 28) pronašla bejzbol palicu i nož skakavac, koje nisu prijavili na granici. Uz to kod 45-godišnjaka je pronađeno 6,10 grama droge kokain, 1,10 grama droge marihuane i 0,40 grama heroina.

Svih šest krijumčara uz kaznene prijave predano je u pritvor, a prema ilegalnim migrantima proveden je postupak sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakona o strancima, navela je policija.

Kopirati
Drag cursor here to close