prava

Hrvatske stranke složne: Travnik treba biti gradska zajednica

Vijesti / Flash | 11. 04. 2016. u 16:02 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Travnik treba biti gradska zajednica, u kojoj svi konstitutivni narodi i građani imaju pravo birati i biti birani kroz izborna područja, a u kojim se jamči nacionalna zastupljenost i teritorijalna reprezentativnost sa čitavog područja, istaknuto je u promemoriji koju su u Travniku potpisali HDZ BiH, HDZ 1990, HKDU BiH, HSP i HSS.

Predsjednica Općinskog odbora (OO) HDZ-a 1990 Marija Silva Vidović kazala je kako je promemorija utemeljena na realnim, demokratskim i ustavnim načelima jednakopravnosti svih naroda u BiH, pa tako i Hrvata općine Travnik.

Kako je kazao predsjednik OO HDZ-a BiH Bojan Domić, cilj je da promemoriju, koju se potpisale političke stranke sa hrvatskim predznakom u općini Travnik, podrže i institucije.

''Cilj je da ovu promemoriju podrže svi ljudi dobre volje da vidimo kako zajedno možemo urediti ovu zajednicu na dobrobit svih ljudi'',  rekao je Domić.

Vijećnik u Općinskom vijeću Travnik Tomislav Rajić istaknuo je da ono što je Mostar za Hercegovinu i tri konstitutivna naroda, to je Travnik za središnju Bosnu.

''Tražimo samo načelo jednakosti, a to znači ne preglasavanju i ne nametanju odluka'', naglasio je Rajić.

Kopirati
Drag cursor here to close